Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93579
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title City infrastructure management based on sustainable development goals and industry 4.0 principles
Other Titles Eправління інфраструктурою міста на засадах цілей сталого розвитку та принципів індустрії 4.0
Authors Niesheva, Anastasiia Dmytrivna  
Smolennikov, Denys Olehovych  
Kostiuchenko, Nadiia Mykolaivna  
ORCID http://orcid.org/0000-0003-0399-201X
http://orcid.org/0000-0001-8418-051X
http://orcid.org/0000-0003-4946-4028
Keywords управління міською інфраструктурою
urban infrastructure management
індустрія 4.0
industry 4.0
цілі сталого розвитку
sustainable development goals
сталий розвиток
sustainable development
стала інфраструктура
sustainable infrastructure
Type Article
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93579
Publisher Економічний простір
License In Copyright
Citation Нєшева, А., Смоленніков, Д., & Костюченко, Н. (2023). Управління інфраструктурою міста на засадах цілей сталого розвитку та принципів індустрії 4.0. Економічний простір, (187), 158-163. https://doi.org/10.32782/2224-6282/187-26
Abstract У сучасному світі, де темпи технологічного розвитку постійно зростають, управління інфраструктурою міста стає важливим завданням для досягнення Цілей сталого розвитку (ЦСР). У цій статті розглядаються підходи до управління міською інфраструктурою та їх вплив для досягнення ЦСР з особливим акцентом на трансформаційній ролі Індустрії 4.0. Поява Індустрії 4.0, що характеризується інтеграцією цифрових технологій та процесів, керова-них даними, призвела до значного прогресу в управлінні та розвитку міської інфраструктури. Дана стаття включає багатогранне дослідження цих інноваційних підходів, що охоплюють такі ключові теми, як розумні енергосистеми та управління енергією, інтелектуальні транспортні системи, зелене будівництво, стале управління водними ресурсами та відходами, а також зелені насадження та міське землеробство. Дана стаття поєднує теоретичний аналіз з прак-тичними висновками та тематичними дослідженнями успішних прикладів впровадження сталої інфраструктури у містах по всьому світу. Серед них інноваційні підходи до озеленення в Сінгапурі, інтелектуальні транспортні системи в Бразилії, передові методи управління відходами в Сан-Франциско тощо. Головною метою є висвітлення потенційних переваг, викликів та можливостей, пов'язаних з інтеграцією принципів Індустрії 4.0 в управління міською інфраструк-турою. Досліджуючи взаємодію між технологіями Індустрії 4.0 та міською інфраструктурою, автори дослідження з’ясували, як ці досягнення можуть бути використані для створення більш стійких, ефективних та сталих міст. Крім того, в статті наведена оцінка того, якою мірою ці інновації узгоджуються з ЦСР і сприяють їх досягненню. Врахо-вуючи той факт, що ЦСР використовуються як глобальний план для вирішення нагальних соціальних, екологічних та економічних проблем, дана оцінка набуває ще більшої актуальності. Автори цього дослідження мають на меті надати політикам, містобудівникам та зацікавленим сторонам цінну інформацію та рекомендації щодо шляхів та підходів до підвищення сталості міст та отримання прогресу в досягненні ЦСР в епоху Індустрії 4.0.
This paper delves into the examination of innovative approaches to urban infrastructure management, with a particular focus on the transformative influence of Industry 4.0 and the profound implications for achieving the Sustainable Development Goals (SDGs). By scrutinizing the interaction between Industry 4.0 technologies and urban infrastructure, the paper seeks to unravel how these advancements can be harnessed to create more sustainable, efficient, and resilient cities. The comprehensive assessment combines theoretical analysis with practical insights and case studies to illuminate the potential benefits, chal-lenges, and opportunities associated with the integration of Industry 4.0 technologies into urban infrastructure management. Through this exploration, the paper aims to provide policymakers, urban planners, and stakeholders with valuable insights and recommendations for enhancing urban sustainability and advancing progress toward the SDGs in the era of Industry 4.0.
Appears in Collections: Наукові видання (ННІ БіЕМ)

Views

China China
1
Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
9
United States United States
23

Downloads

China China
1
France France
1
Ukraine Ukraine
36
United States United States
35

Files

File Size Format Downloads
Niesheva_City_infrastructure.pdf 377,58 kB Adobe PDF 73

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.