Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93506
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Визначення технологічних параметрів процесу виробництва субстанції нафазоліну нітрату з метою зменшення вмісту залишкових розчинників
Authors Соломінчук, Т.М.
Рудюк, В.В.
Сидоренко, Л.В.
Георгіянц, В.А.
ORCID
Keywords розчинники
органічний синтез
екологічна хімія
solvents
organic synthesis
environmental chemistry
Type Conference Papers
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93506
Publisher Сумський державний університет
License In Copyright
Citation Соломінчук Т. М., Рудюк В. В., Сидоренко Л. В., Георгіянц В. А. Визначення технологічних параметрів процесу виробництва субстанції нафазоліну нітрату з метою зменшення вмісту залишкових розчинників // Хімічна технологія: наука, економіка та виробництво : збірник наукових праць VII Міжнародної науково-практичної конференції, м. Шостка, 22-24 листопада 2023 р. / гол. ред. Р. В. Закусило. Суми : Сумський державний університет, 2023. С. 171-174.
Abstract Розробка нових фармацевтичних продуктів шляхом органічного синтезу протягом останнього століття сприяла революції в медицині, дозволивши різко скоротити число госпіталізацій та смертей. Однак це досягнення є помилковим, якщо це негативно впливає на навколишнє середовище. Виробництво хімічних речовин може призвести до утворення значної кількості побічних продуктів і забрудників, наприклад забруднені розчинники, які мають негативний вплив на навколишнє середовище. Проте, останнім часом у зв‘язку зі збільшенням уваги до «зеленої хімії», хіміки, що займаються органічним синтезом, зосередили свою увагу та творчу енергію на мінімізації впливу побічних продуктів синтезу на навколишнє середовище [1, 2]. Розчинникам приділяється велика увага в рамках екологічної хімії, оскільки органічні розчинники постійно присутні в процесах фармацевтичного виробництва. Фармацевтична промисловість є одним із найбільших споживачів органічних розчинників на кількість кінцевого продукту [3, 4]. Вони зазвичай використовуються на будь-якому етапі синтезу активних компонентів або допоміжних речовин, а іноді і в процесі виробництва готового лікарського засобу. З токсикологічних міркувань виробники прагнуть мінімізувати кількість розчинників, що застосовуються під час виробництва лікарських засобів. Крім того, що вони не мають терапевтичного значення, вони можуть додатково прискорити розкладання продукту. Вимоги до вмісту органічних розчинників наведені у фармакопеях та настановах ICH, визначають максимально допустимі кількості органічних розчинників у фармацевтичних продуктах [5–7].
Appears in Collections: Наукові видання (ШІ)

Views

Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
15
United States United States
42

Downloads

Ireland Ireland
1
Ukraine Ukraine
26
United States United States
60

Files

File Size Format Downloads
Solominchuk_rozchynnyky.pdf 2,24 MB Adobe PDF 87

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.