Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93456
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Перспективна державна система виявлення та розмінування (знешкодження) вибухонебезпечних предметів, які можуть представляти загрозу радіаційного, ядерного, хімічного та біологічного характеру
Authors Швець, І.М.
Швець, З.М.
ORCID
Keywords розмінування
вибухонебезпечні предмети
зброя масового ураження
demining
explosive objects
weapons of mass destruction
Type Conference Papers
Date of Issue 2023
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/93456
Publisher Сумський державний університет
License In Copyright
Citation Швець І. М., Швець З. М. Перспективна державна система виявлення та розмінування (знешкодження) вибухонебезпечних предметів, які можуть представляти загрозу радіаційного, ядерного, хімічного та біологічного характеру // Хімічна технологія: наука, економіка та виробництво : збірник наукових праць VII Міжнародної науково-практичної конференції, м. Шостка, 22-24 листопада 2023 р. / гол. ред. Р. В. Закусило. Суми : Сумський державний університет, 2023. С. 79-85.
Abstract Актуальним питанням в умовах ведення бойових дій з окупаційними військами Збройних Сил російської федерації є значне підвищення ймовірності загрози застосування зброї масового ураження як військового, терористичного, кримінального, техногенного та іншого характеру [1]. В сучасних умовах масованих обстрілів всієї глибини території України, найбільшими загрозами, які виникають з боку російської федерації, як країни що володіє ядерною, хімічною і біологічною зброєю, всіма видами її доставлення і можливістю застосування, є розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів в яких не спрацювала або відбулася часткова руйнація вибухової частини, під впливом засобів протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби. Метою статті є ознайомлення з перспективною системою виявлення та розмінування (знешкодження) вибухонебезпечних предметів які можуть представляти загрозу радіаційного, ядерного, хімічного та біологічного характеру, а також пропозиції щодо обладнання, навчання та експертної підтримки українських підрозділів виявлення та розмінування, що можуть зіткнутись з радіаційними, ядерними, хімічними та біологічними загрозами.
Appears in Collections: Наукові видання (ШІ)

Views

Germany Germany
1
Ireland Ireland
1
Singapore Singapore
1
Ukraine Ukraine
39
United States United States
21
Unknown Country Unknown Country
1

Downloads

Germany Germany
1
Ukraine Ukraine
40
United States United States
1

Files

File Size Format Downloads
Shvets_rozminuvannia.pdf 2,12 MB Adobe PDF 42

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.