Please use this identifier to cite or link to this item: https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/84165
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Вибір матеріалу, маршрутної технології виготовлення заготовки і термічної обробки валу двоступеневого горизонтального редуктора
Authors Сергієнко, В.М.
ORCID
Keywords вал
редуктор
твердість
пластичність
прокат
термічне оброблення
легована сталь
нормалізація
термополіпшення
гартування
високий відпуск
струми високої частоти
Type Bachelous Paper
Date of Issue 2021
URI https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/84165
Publisher Сумський державний університет
License Copyright not evaluated
Citation Сергієнко, В.М. Вибір матеріалу, маршрутної технології виготовлення заготовки і термічної обробки валу двоступеневого горизонтального редуктора [Текст]: робота на здобуття кваліфікаційного рівня бакалавра; спец.: 132 - матеріалознавство / В.М. Сергієнко; наук. кер. Т.П. Говорун. - Суми: СумДУ, 2021. - 72 с.
Abstract Вал, є поширеною і відповідальною деталлю машин і механізмів, в тому числі і редукторів. Високі вимоги, пропоновані з виготовлення валів: по точності, по міцності і за експлуатаційними даними вимагають серйозного комплексного опрацювання на всіх стадіях процесу виробництва. Така деталь, як вал редуктора, піддається впливу знакозмінного навантаження. Основними причинами, що впливають на зниження надійності і довговічності валів редукторів, є різні види зношування та пошкодження їх робочих поверхонь, а також втомні руйнування. Матеріал для виготовлення вала повинен відрізнятись довговічністю, надійністю і витримувати динамічні навантаження. Також треба не забувати, що деякі властивості матеріал може набувати тільки в ході його термічної обробки. Мета роботи полягає в виконанні проектування термічної дільниці, маршрутної технології виготовлення і технологічного процесу зміцнення вала двоступеневого горизонтального редуктора РМ-400 із застосуванням прогресивних технології термічної обробки для підвищення експлуатаційних характеристик виробу. В бакалаврській роботі було проаналізовано умови роботи деталі «вал редуктора» та сформульовано вимоги до матеріалів для виготовлення валів; вибрано марку сталі; розроблено маршрутну технологію отримання; запропоновано оптимальний режим термічної та зміцнюючої термічної обробки деталі "вал редуктора"; досліджено структуру та властивості сталі після термічної обробки.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (ТеСЕТ)

Views

China China
552587
France France
1
Germany Germany
1
Greece Greece
1
Ireland Ireland
4957
Lithuania Lithuania
1
Sweden Sweden
1
Ukraine Ukraine
188349
United Kingdom United Kingdom
41458
United States United States
3190892
Unknown Country Unknown Country
1

Downloads

China China
1
Lithuania Lithuania
1
Netherlands Netherlands
122
Ukraine Ukraine
188349
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
828817

Files

File Size Format Downloads
Serhiyenko_bac_rob.pdf 38,13 MB Adobe PDF 1017291

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.