Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/55720
Or use following links to share this resource in social networks: Recommend this item
Title Оптимізація лікування гострого синуситу у дітей шкільного віку за допомогою комплексного гомеопатичного препарату Траумель С
Authors Дичко, М.М.
ORCID
Keywords гострий риносинусит
діти
гомеопатичний препарат Траумель С
острый риносинусит
дети
гомеопатический препарат Траумель С
Type Masters thesis
Date of Issue 2017
URI http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/55720
Publisher Сумський державний університет
License
Citation Дичко, М.М. Оптимізація лікування гострого синуситу у дітей шкільного віку за допомогою комплексного гомеопатичного препарату Траумель С [Текст]: робота на здобуття кваліфікаційного ступеня магістра; спец.: 14.01.10 - педіатрія / М.М. Дичко; наук. керівник О.І. Сміян. - Суми: СумДУ; Мед. ін-т, 2017. - 68 с.
Abstract Синусит – запальне захворювання навколоносових пазух бактеріальної, вірусної, грибкової або алергічної природи. Це одне з найбільш частих захворювань, з якими мають справу лікарі загальної практики і оториноларингології [11, 17]. Гострий синусит є серйозною соціально-економічною проблемою, оскільки істотно погіршує якість життя пацієнтів, порушує їх працездатність і пов'язаний з великими матеріальними витратами на лікування. Синусит займає п'яте місце серед захворювань за потребою у призначенні антибіотиків [54]. Від 5 до 15 % дорослого населення у світі страждає різними формами синуситу [42, 58]. Гострий бактеріальний синусит є найбільш частим ускладненням гострих респіраторних вірусних інфекцій (ГРВІ) і з однаковою частотою зустрічається в усіх вікових групах [41, 42, 56]. Щорічно кожна дитина 6–8 разів хворіє на ГРВІ. У 5–13 % випадків ГРВІ у дітей ускладнюються синуситом [42]. Рівень поширеності гострого синуситу в даний час не знижується, а навпаки, є тенденція до збільшення числа хворих, зокрема дитячого віку. Захворюваність гострим синуситом за останні 10 років збільшилася у 2 рази, а питома вага госпіталізованих з цього приводу зростає щорічно на 1,5–2 %. Серед пацієнтів ЛОР-відділень лікувальних установ хворі з захворюваннями додаткових пазух носа (ДПН) домінують, складаючи 62 % [3]. Не дивлячись на впровадження в практику нових методів діагностики та лікування запальних захворювань навколоносових пазух, синусити ускладнюють більше 5 % інфекцій верхніх дихальних шляхів у дітей [62]. Тому вдосконалення методів діагностики та лікування синуситів є важливим завданням, яке потребує вирішення. Траумель С, широко відомий в Україні і у світі, є комплексним препаратом з доведеним протизапальним і регуляційним механізмом дії. Його застосовують у лікуванні пацієнтів із запальними процесами більше 60 років у 50 країнах світу. В Україні препарат доступний вже більше 18 років [2, 4, 5]. Однак у досліджуваній нами літературі відомості про ефективність препарату Траумель С у комплексному лікуванні запальних захворювань ДПН поодинокі. Окрім того, практично не зустрічаються дані про те, як змінюються інтегральні індекси інтоксикації як показники ендогенної інтоксикації після традиційного лікування гострих синуситів і після терапії з застосуванням гомеопатичних препаратів. Мета дослідження – вивчення впливу застосування комплексного біорегуляційного препарату Траумель С виробництва компанії «Біологіше Хайльміттель Хеель ГмбХ» на клінічну ефективність терапії гострого синуситу у дітей на фоні базисного лікування за допомогою аналізу інтегральних індексів інтоксикації.
Appears in Collections: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти (НН МІ)

Views

China China
1
France France
2
Germany Germany
8879
Greece Greece
1
Ireland Ireland
35111
Lithuania Lithuania
1
Poland Poland
1
Singapore Singapore
2668473
Sweden Sweden
1
Ukraine Ukraine
789632
United Kingdom United Kingdom
395625
United States United States
5336945
Unknown Country Unknown Country
22

Downloads

China China
3
France France
1
Germany Germany
1
Ireland Ireland
1
Lithuania Lithuania
1
Russia Russia
1
Ukraine Ukraine
1439195
United Kingdom United Kingdom
1
United States United States
5336946
Unknown Country Unknown Country
50

Files

File Size Format Downloads
mag_Dychko.pdf 1,97 MB Adobe PDF 6776200

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.