Please use this identifier to cite or link to this item: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/46874
Title: Цілющі властивості натурального меду
Authors: Артюшенко-Фесенко, Л.М.
Матлай, Є.О.
Keywords: бджільництво
apiculture
пчеловодство
Issue Year: 2016
Publisher: Сумський державний університет
Citation: Артюшенко-Фесенко, Л.М. Цілющі властивості натурального меду [Текст] / Л.М. Артюшенко-Фесенко, Є.О. Матлай // Освіта, наука та виробництво: розвиток і перспективи: матеріали І Всеукраїнської науково-методичної конференції, м. Шостка, 21 квітня 2016 р. - Суми: СумДУ, 2016. - С. 127.
Abstract: Бджоли з’явилися на 50-60 тис. років раніше людини. Багато історичних пам’яток вказують на те, що первісна людина знала і любила мед. Бджільництво у світовому масштабі у наші дні досягло великих успіхів. Причиною цього є швидкий темп, яким наука рухається вперед. Екологічна ситуація України, особливо після Чорнобильської катастрофи, спрямувала зусилля вчених, лікарів, пасічників на широке застосування не тільки продуктів бджільництва в оздоровленні людей, але і на пошуки та розробку лікувально-профілактичних препаратів для оздоровлення населення. Поряд з медом унікальне значення мають інші продукти бджільництва, такі як віск, бджолина отрута, прополіс, маточне молоко, квітковий пилок, які мають широке застосування у фармації, косметології, а також використовуються як загальнозміцнюючі продукти.
URI: http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/46874
Type: Theses
Appears in Collections:Наукові видання (ШІ)

Views
Other2
Canada1
China1
Germany3
France3
United Kingdom2
Italy2
Lithuania1
Netherlands1
Russia2
Ukraine9
United States38
Downloads
Other1
China1
Germany3
Nigeria1
Russia1
Sweden1
Taiwan1
Ukraine6
United States4


Files in This Item:
File Description SizeFormatDownloads 
Artiushenko_Honey.pdf664.02 kBAdobe PDF19Download


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.